środa, 25 marca 2009

Piróg z kapustą kiszoną i boczkiem.



Na forum cincin Krystyna wstawiła przepis na super piróg,nie zastanawiając sie długo postanowiłam go zrobić. Okazał sie pyszny i łatwiutki w przygotowaniu.

Ciasto:

* 2 szklanki (250ml) mąki ( ja użyłam 1 szklankę maki pełnoziarnistej i 1 typu 650)
* 2 jajka
* 35 g drożdży świeżych,
* 1 łyżka cukru,
* 160 ml mleka
* 100 g masła,
* 3/4 łyżeczki soli

Farsz można dać według uznania,ja zrobiłam z boczkiem wędzonym który dodałam do gotującej sie kapusty.

1 komentarz:

  1. ja odnośnie Twojego zapytania odnośnie zamówienia :)
    Oczywiście, że można, tylko, ze teraz mam troszke zgłoszeń związanych ze świętami, więc jesli masz ochote to zapraszam po świętach dobrze ? :)

    OdpowiedzUsuń